Cuna di Federico Staderini

Cuna di Federico Staderini

Cuna di Federico Staderini

Cuna di Federico Staderini is een wijnmakerij gelegen in het hart van Toscane, Italië. Het wijnhuis is gelegen in de regio Montepulciano, die bekend staat om het produceren van hoogwaardige Sangiovese en Prugnolo Gentile druiven. De filosofie van de wijnmakerij is gebaseerd op respect voor het milieu en het lokale territorium, terwijl wijnen van hoge kwaliteit en karakter worden geproduceerd.

Het landgoed beslaat 20 hectare, waarvan 15 wijngaarden. De wijngaarden zijn aangeplant op hellingen op het zuiden, die ideaal zijn voor wijnbouw. De bodems zijn samengesteld uit klei, kalksteen en zand, die perfect zijn voor het kweken van Sangiovese en Prugnolo Gentile druiven.

Cuna di Federico Staderini produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Hun vlaggenschipwijn is de "Prugnolo di Montepulciano", die is gemaakt van 100% Prugnolo Gentile-druiven. Deze wijn rijpt 24 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog eens 12 maanden op fles voordat hij op de markt wordt gebracht. Het resultaat is een complexe en elegante wijn met tonen van kersen, bramen en leer.

Een andere opmerkelijke wijn geproduceerd door Cuna di Federico Staderini is de "Vino Nobile di Montepulciano", die is gemaakt van 100% Sangiovese-druiven. Deze wijn rijpt 18 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog eens 6 maanden op fles voordat hij op de markt wordt gebracht. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en biedt aroma's van rood fruit, kruiden en vanille.

Cuna di Federico Staderini produceert ook een witte wijn genaamd "Bianco di Toscana", die is gemaakt van een blend van Trebbiano- en Malvasia-druiven. Deze wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks, waardoor de frisheid en fruitigheid van de wijn behouden blijven.

Cuna di Federico Staderini is een wijnmakerij die wijnen van hoge kwaliteit produceert die het terroir en de traditie van de regio Montepulciano weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst