Château de Lancyre

Château de Lancyre

Château de Lancyre

Château de Lancyre is een wijnmakerij gelegen in de regio Languedoc in Zuid-Frankrijk, in de buurt van de stad Pic Saint-Loup. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw, en staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De wijngaarden van Château de Lancyre liggen op een hoogte van 150 tot 300 meter en zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache en Mourvèdre. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken, waaronder het gebruik van bodembedekkers en geïntegreerde plaagbestrijding, om de gezondheid van de bodem en het ecosysteem te bevorderen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en rosé, evenals een mousserende wijn. De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij heet "Clos des Combes", een mix van Syrah-, Grenache- en Mourvèdre-druiven. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma's van zwart fruit, specerijen en kruiden, met een volle en rijke smaak en een lange, complexe afdronk.

Château de Lancyre staat in de Languedoc hoog aangeschreven voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Pic Saint-Loup appellation laten zien. Het wijnhuis heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst