Zellertaler Keller

Zellertaler Keller

Weingut Zellertaler Keller

Weingut Zellertaler Keller is een door een familie gerunde wijnmakerij in het hart van de Duitse wijnstreek Rheinhessen, in de stad Zellertal. Het wijnhuis bestaat al meer dan 250 jaar en wordt nu gerund door de zevende generatie van de familie. Ze hebben een sterke focus op duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken.

De wijnmakerij produceert een breed scala aan wijnen, van frisse en verfrissende witte wijnen tot volle rode wijnen. Ze zijn gespecialiseerd in Riesling, die wordt verbouwd in de steile wijngaarden rondom de stad. De wijnmakerij produceert ook Silvaner, Pinot Noir en een reeks andere druivensoorten.

De wijnbereidingsfilosofie van Zellertaler Keller is gebaseerd op een minimalistische benadering die de natuurlijke kwaliteiten van de druiven benadrukt. De wijnmakerij gebruikt alleen de beste, met de hand geselecteerde druiven en maakt gebruik van zachte wijnbereidingstechnieken om wijnen te creëren die trouw zijn aan het unieke karakter van de regio.

De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich op de glooiende heuvels rond de stad Zellertal, met bodems bestaande uit klei, kalksteen en löss. Het klimaat in de regio is relatief warm en droog, met een lang groeiseizoen waardoor de druiven volledig kunnen rijpen.

De wijnen van Zellertaler Keller hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen, waaronder erkenning van topwijnpublicaties zoals Wine Spectator en Wine Enthusiast. Het wijnhuis is ook lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), een prestigieuze vereniging van Duitse wijnmakers die de nadruk legt op hoge kwaliteit en duurzame praktijken bij het maken van wijn.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst