Jean Goulley

Jean Goulley

Domaine Jean Goulley

Jean Goulley is een wijnmaker in de regio Chablis in de Bourgogne, Frankrijk. Het landgoed is al meerdere generaties in familiebezit en wordt momenteel gerund door Jean Goulley en zijn zoon Romain.

De wijnmakerij produceert een scala aan witte wijnen gemaakt van Chardonnay-druiven, waaronder wijnen op dorpsniveau, premier cru-wijnen en grand cru-wijnen. De wijngaarden bevinden zich in enkele van de meest prestigieuze terroirs in Chablis, waaronder Montmains, Vaillons en Les Clos.

Jean Goulley staat bekend om het produceren van wijnen die puur, elegant en expressief zijn voor hun terroir. Het landgoed beoefent duurzame wijnbouw en gebruikt traditionele wijnbereidingstechnieken om hun wijnen te maken. De druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd met inheemse gisten om de natuurlijke smaken en aroma's van de wijn te behouden. De wijnen worden gerijpt in roestvrijstalen tanks of eiken vaten, afhankelijk van het niveau van de wijn.

De wijnen van Jean Goulley zijn zeer gewild bij liefhebbers van Chablis en staan bekend om hun mineraliteit, zuurgraad en frisheid. De wijnen kunnen jong of meerdere jaren worden gerijpt om extra complexiteit en diepte te ontwikkelen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst