Valtea

Valtea

Bodegas Valtea

Bodegas Valtea is een wijnmakerij in de regio Rías Baixas in Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige Albariño-wijnen. Het wijnhuis werd in 1997 opgericht door Francisco Javier Paz, die uit een lange rij wijnmakers komt.

Het wijnhuis bezit meer dan 12 hectare wijngaarden, die zich bevinden in de Salnés-vallei, een van de meest prestigieuze subregio's van Rías Baixas. De wijngaarden zijn aangeplant met Albariño-druiven, die gedurende het groeiseizoen zorgvuldig worden verzorgd om de best mogelijke fruitkwaliteit te garanderen.

Bodegas Valtea produceert een reeks Albariño-wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Valtea Albariño. Deze wijn is gemaakt van 100% Albariño-druiven en staat bekend om zijn frisse zuren, mineraliteit en heldere citrus- en tropische fruitsmaken.

Naast hun Valtea Albariño produceert het wijnhuis ook een Valtea Rosal-wijn, een mix van Albariño-, Loureira- en Caiño Blanco-druiven. Deze wijn staat bekend om zijn bloemige aroma's, frisse zuren en tonen van steenfruit en citrus.

Bodegas Valtea zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze gebruiken verschillende technieken om hun impact op het milieu te verminderen. Deze omvatten biologische landbouwpraktijken, het gebruik van bodembedekke

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst