Chinon

Chinon

Chinon

Chinon is een bekende wijnappellatie in de regio Centre-Val de Loire in Frankrijk, gelegen aan de oevers van de rivier de Vienne. Deze appellatie staat vooral bekend om zijn rode wijnen, die voornamelijk worden geproduceerd van de Cabernet Franc-druif, hoewel enkele wijnen ook kleine hoeveelheden Cabernet Sauvignon of Malbec kunnen bevatten.

De rode wijnen van Chinon hebben vaak een kenmerkende stijl met aroma's van rood fruit zoals kersen en aardbeien, gecombineerd met kruidige en aardse tonen. Ze kunnen variëren van licht en fruitig tot krachtig en gestructureerd, afhankelijk van de wijnmaker en de specifieke wijngaard.

Hoewel minder algemeen, worden er ook witte wijnen geproduceerd in Chinon, voornamelijk van de Chenin Blanc-druif. Deze wijnen zijn vaak verfrissend en kunnen tonen van bloemen, peren en honing vertonen.

Chinon heeft historische betekenis en heeft door de eeuwen heen wijnliefhebbers aangetrokken. De diversiteit van de terroirs en de specifieke eigenschappen van de Cabernet Franc-druif geven de wijnen uit Chinon een uniek karakter binnen de Loire-vallei. Chinon-rode wijnen worden vaak gewaardeerd om hun vermogen om te rijpen en te evolueren in de fles, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel directe consumptie als voor veroudering.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst