Grans Fassian

Grans Fassian

Weingut Grans Fassian

Grans-Fassian is een wijnmakerij in familiebezit in de wijnstreek Moezel in Duitsland. Het wijnhuis is opgericht in 1624 en is al meer dan 350 jaar in de familie. Tegenwoordig wordt het landgoed gerund door Gerhard Grans en zijn zoon Philipp, die de achtste en negende generatie wijnmakers in de familie vertegenwoordigen.

Grans-Fassian cultiveert 17 hectare wijngaarden op steile hellingen op het zuiden langs de rivier de Moezel. De wijngaarden zijn aangeplant met Riesling, de belangrijkste druivensoort van de regio, evenals wat Pinot Blanc en Pinot Noir. De wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant op verweerde leisteenbodems uit het Devoon, die de wijnen mineraliteit en complexiteit geven.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, van droog tot zoet, die bekend staan om hun zuiverheid, elegantie en balans. Bijzonder opmerkelijk zijn de droge Rieslings van het landgoed, met intense aroma's van citrus, steenfruit en mineralen, evenals levendige zuren en een lange, aanhoudende afdronk. Grans-Fassian produceert ook verschillende zoete wijnen, waaronder Auslese en Beerenauslese, gemaakt van laat geoogste druiven die zijn aangetast door edele rotting, of Botrytis cinerea. Deze wijnen zijn rijk en complex, met smaken van honing, gedroogd fruit en specerijen.

Grans-Fassian zet zich in voor duurzame wijngaardpraktijken en het landgoed is sinds 2012 biologisch gecertificeerd. De wijnmakerij gebruikt ook natuurlijke gisten voor de gisting en vermijdt het gebruik van klaringsmiddelen om het natuurlijke karakter van de wijnen te behouden.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst