Kuenhof

Kuenhof

Kuenhof

Kuenhof is een wijnmakerij gelegen in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige (ook bekend als Zuid-Tirol), gelegen in de uitlopers van de Italiaanse Alpen. Het wijnhuis is eigendom van en wordt beheerd door een familie en staat bekend om zijn productie van hoogwaardige wijnen gemaakt van druiven die zijn geteeld op de wijngaarden van hun landgoed.

Het wijnhuis werd in 1848 opgericht door Johann Mair en is al generaties lang in de familie Kuenhof. Tegenwoordig wordt het wijnhuis beheerd door Peter Pliger en zijn familie, die zich inzetten voor het produceren van wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen. Het landgoed beslaat zo'n 7 hectare aan wijngaarden, die op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel liggen, waardoor het een van de hoogst gelegen wijnmakerijen in de regio is.

Kuenhof staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die worden gemaakt van druiven als Gewurztraminer, Kerner en Sylvaner. De wijnmakerij produceert ook een scala aan rode wijnen, waaronder Lagrein en Vernatsch. De druiven worden allemaal met de hand geoogst en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces.

De wijnmakerij zet zich in voor duurzame landbouw en gebruikt biologische en biodynamische praktijken om voor hun wijngaarden te zorgen. De productie van de wijnmakerij is beperkt en ze zijn gericht op het produceren van wijnen die uitdrukking geven aan het terroir en de druivensoorten die ze gebruiken. De wijnen van Kuenhof staan hoog aangeschreven bij zowel wijncritici als wijnliefhebbers en worden beschouwd als een van de beste wijnen die in de regio worden geproduceerd.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst