Xavier Monnot

Xavier Monnot

Domaine Xavier Monnot

Domaine Xavier Monnot is een gerenommeerd wijndomein gevestigd in het hart van de Côte de Beaune in de Bourgogne, Frankrijk. Het domaine is vernoemd naar Xavier Monnot, een gepassioneerde wijnmaker die zich toelegt op het creëren van hoogwaardige wijnen die het karakter en de terroir van de regio weerspiegelen.

Domaine Xavier Monnot staat bekend om zijn productie van zowel witte als rode wijnen, waarbij de focus ligt op enkele van de meest prestigieuze appellations in de Bourgogne. De wijngaarden van het domaine omvatten diverse percelen in beroemde gemeenten zoals Meursault, Puligny-Montrachet en Volnay.

De witte wijnen van Domaine Xavier Monnot, met name die uit Meursault en Puligny-Montrachet, belichamen de kenmerkende stijl van de Bourgondische Chardonnay. Ze worden vaak gekenmerkt door rijke aroma's van wit fruit, citrus en een subtiele minerale ondertoon. De rode wijnen, vooral die uit Volnay, benadrukken de finesse van de Bourgondische Pinot Noir, met elegant rood fruit, florale tonen en een verfijnde structuur.

Het domaine streeft naar duurzame wijnbouwpraktijken en handmatige oogst om de kwaliteit van de druiven te optimaliseren en de unieke eigenschappen van het terroir te behouden. Het gebruik van traditionele wijnmaaktechnieken en het respect voor de natuurlijke processen zijn belangrijke kenmerken van het werk van Xavier Monnot.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst