El Coto

El Coto

El Coto de Rioja

El Coto is een wijnmakerij in de regio Rioja in Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Het wijnhuis werd in 1970 opgericht door een groep wijnliefhebbers en is tegenwoordig een van de grootste wijnhuizen in de Rioja-regio.

El Coto bezit meer dan 700 hectare aan wijngaarden, gelegen in de subregio's Rioja Alta en Rioja Alavesa en is beplant met een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Tempranillo, Garnacha en Graciano. De wijngaarden bevinden zich op hellingen die een uitstekende blootstelling aan de zon bieden, evenals bodems die rijk zijn aan mineralen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de El Coto Crianza. Deze wijn is gemaakt van een blend van Tempranillo, Garnacha en Mazuelo druiven en heeft 12 maanden gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van rijp rood fruit, kruiden en vanille, evenals zijn zachte en evenwichtige smaak.

Naast hun Crianza produceert El Coto ook een reeks andere wijnen, waaronder een Reserva en Gran Reserva, evenals een witte wijn gemaakt van de Viura-druif. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

El Coto zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van zonnepanelen om energie op te wekken en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst