Casarena

Casarena

Bodegas y Vinedos Casarena

Casarena Winery is een door een familie gerunde wijnmakerij in Mendoza, Argentinië. Het wijnhuis is in 2007 opgericht door de familie Viola, die een lange geschiedenis heeft in het maken van wijn in Italië. Casarena zet zich in voor het maken van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van Mendoza laten zien.

Casarena produceert een scala aan wijnen, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda en melanges. Het wijnhuis heeft verschillende wijngaarden in verschillende gebieden van Mendoza, waardoor ze een breed scala aan wijnen kunnen maken. Casarena gebruikt ook een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken om wijnen te creëren die zowel klassiek als innovatief zijn.

Een van de unieke kenmerken van Casarena is het gebruik van betonnen tanks voor het rijpen van wijn. De wijnmakerij heeft een ultramoderne faciliteit met een groot aantal betonnen tanks, die ideaal zijn om de versheid en fruitigheid van de wijnen te behouden. Casarena gebruikt ook eikenhouten vaten voor het rijpen van sommige van hun wijnen, wat complexiteit en diepte toevoegt aan het eindproduct.

Casarena zet zich in voor duurzaamheid en heeft verschillende milieuvriendelijke praktijken geïmplementeerd, zoals het gebruik van zonne-energie om hun wijnmakerij te laten draaien en het gebruik van druppelirrigatie om water te besparen. De wijnmakerij heeft ook een programma om al het afval dat tijdens het wijnbereidingsproces wordt gegenereerd, te recyclen en opnieuw te gebruiken.

Over het algemeen staat Casarena Winery bekend om hun hoogwaardige, terroir-gedreven wijnen die het beste van Mendoza laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst