Altair

Altair

Vina Altaïr

Viña Altair is een eersteklas wijnmakerij in de Cachapoal-vallei in Chili, ten zuiden van Santiago. Het werd in 1993 opgericht door twee families met een passie voor wijn, de familie Matte en de familie Torres. De wijnmakerij is vernoemd naar de Altair-ster, de helderste ster in het sterrenbeeld Aquila en een baken van licht en inspiratie.

Viña Altair produceert een scala aan wijnen van hoge kwaliteit, waaronder rode melanges, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah en Chardonnay. Het wijnhuis staat bekend om zijn zorgvuldige wijngaardbeheerpraktijken en toewijding aan duurzame wijnbouw. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces.

Een van de beroemdste wijnen van Viña Altair is de Sideral, een rode blend van Cabernet Sauvignon, Carmenere en Syrah. Het is een volle wijn met intense smaken van donker fruit, kruiden en tabak, en hij rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten. Een andere opmerkelijke wijn is de Altair, een Cabernet Sauvignon-dominante blend met tonen van bramen, cassis en mokka, en wordt 20 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

Viña Altair heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder de vermelding als een van de "Top 100 Wineries in the World" door het tijdschrift Wine & Spirits. Het wijnhuis zet zich in voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Cachapoal-vallei weerspiegelen, en het is een must-visit bestemming voor wijnliefhebbers die Chili bezoeken.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst