Hajszan Neumann

Hajszan Neumann

Hajszan Neumann

Hajszan Neumann is een wijnmakerij in Wenen, Oostenrijk, die een scala aan wijnen van hoge kwaliteit produceert. Het wijnhuis is in 2004 opgericht door Fritz Wieninger, een bekende wijnmaker in Oostenrijk, en Christian Neumann, die eerder in de horeca werkte. De twee partners werden in 2006 vergezeld door Alexandra Hajszan, een in Hongarije geboren wijnexpert die haar expertise en kennis naar de wijnmakerij bracht.

Hajszan Neumann cultiveert druiven in verschillende wijngaarden, waaronder Bisamberg, Nussberg en Leopoldsberg, die allemaal aan de rand van Wenen liggen. Het wijnhuis is gespecialiseerd in het produceren van elegante, mineraalgedreven witte wijnen, zoals Grüner Veltliner en Riesling, evenals volle rode wijnen, zoals Zweigelt en Blaufränkisch.

Hajszan Neumann zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en maakt gebruik van een reeks milieuvriendelijke technieken, zoals het gebruik van natuurlijke meststoffen en het implementeren van geïntegreerde plaagbestrijding. De wijnmakerij gebruikt ook een combinatie van moderne en traditionele wijnbereidingstechnieken om wijnen te creëren die zowel expressief als uniek zijn.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst