Hermitage

Hermitage

Hermitage

Hermitage, gelegen aan de westelijke oever van de noordelijke Rhône-rivier in Frankrijk, is een beroemde en historische wijnappellatie die bekend staat om zijn uitzonderlijke rode en witte wijnen. Deze appellatie bevindt zich nabij de stad Tain-l'Hermitage en is bezaaid met indrukwekkende terrasvormige wijngaarden op de steile hellingen van de Hermitage-heuvel.

Voor rode Hermitage-wijnen, die tot de meest gewaardeerde in de wereld behoren, wordt de Syrah-druif gebruikt. Deze wijnen staan bekend om hun diepe kleur, krachtige structuur en complexe aroma's. In de jeugd vertonen ze vaak intense fruitigheid, zoals zwarte bessen en bramen, terwijl ze met de tijd ontwikkelen tot meer subtiele tonen van kruiden, peper en aardse nuances. Hermitage-rode wijnen hebben de potentie om prachtig te rijpen en kunnen na verloop van tijd een zijdezachte textuur ontwikkelen.

Voor witte Hermitage-wijnen worden de druivensoorten Marsanne en Roussanne gebruikt. Deze wijnen zijn rijk, vol en complex, met aroma's van perzik, abrikoos, honing en een vleugje hazelnoot. De witte Hermitage-wijnen kunnen ook goed rijpen en krijgen in de loop der jaren meer diepgang en complexiteit.

De Hermitage-appellatie is beroemd om zijn terroir, bestaande uit granietachtige bodems die bijdragen aan de kenmerkende eigenschappen van de wijnen. Hermitage heeft de status van AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) en heeft strikte regels met betrekking tot de druivensoorten, opbrengst per hectare en vinificatiemethoden.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst