Carl Ehrhard

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard

Weingut Carl Ehrhard is een wijnmakerij in familiebezit in de wijnstreek Rheingau in Duitsland. Het wijnhuis is in bedrijf sinds 1775 en wordt al meer dan 200 jaar gerund door de familie Ehrhard. De huidige eigenaar en wijnmaker, Philipp Ehrhard, is de zevende generatie van zijn familie die wijn produceert op het landgoed.

De wijnmakerij cultiveert zijn wijngaarden op 15 hectare grond en produceert een verscheidenheid aan witte wijndruiven, waaronder Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay. De wijngaarden zijn gelegen op hellingen op het zuiden met een scala aan bodems, waaronder löss, leem en leisteen. De diverse bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van elke wijn.

De wijnbereidingsfilosofie bij Weingut Carl Ehrhard is om wijnen te produceren die uitdrukking geven aan hun terroir en de vintage weerspiegelen. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt. De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van moderne en traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks voor fermentatie en veroudering, evenals het gebruik van grote eikenhouten vaten voor rijping.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder droge en niet-droge Rieslings, evenals Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay. De wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie, finesse en balans, met een focus op puur fruit en minerale expressie.

Weingut Carl Ehrhard heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder erkenning in de Gault & Millau en Eichelmann wijngidsen, evenals topbeoordelingen van wijncritici zoals Robert Parker en Jancis Robinson.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst