Emmanuel Giboulot

Emmanuel Giboulot

Domaine Emmanuel Giboulot

Emmanuel Giboulot is een Franse wijnmaker gevestigd in de Bourgondische wijnstreek van Frankrijk. Hij staat bekend om zijn biodynamische benadering van wijnmaken en zijn inzet voor duurzame landbouw.

Emmanuel Giboulot nam in 1985 het familielandgoed over, gelegen in de subregio Cote de Beaune in de Bourgogne. Hij zette het landgoed onmiddellijk om in biologische landbouw en later in biodynamische landbouw, wat volgens hem gezondere en smaakvollere druiven oplevert.

Giboulot produceert een scala aan wijnen, waaronder Chardonnay en Pinot Noir, die worden gerijpt in eikenhouten vaten. Zijn wijnen staan bekend om hun complexiteit, diepte en balans. Hij staat ook bekend om zijn inzet voor ecologische duurzaamheid en is betrokken geweest bij het promoten van duurzame landbouw in Bourgondië.

Emmanuel Giboulot kreeg internationale aandacht in 2014 toen hij door de Franse autoriteiten werd beboet omdat hij weigerde pesticiden te gebruiken om een ziekte te bestrijden die de wijngaarden in het gebied aantastte. Hij verdedigde zijn beslissing met het argument dat het gebruik van pesticiden schadelijk was voor het milieu en dat hij geloofde in het gebruik van natuurlijke methoden om ziekten in zijn wijngaarden te bestrijden. Zijn zaak leidde tot een debat in Frankrijk over het gebruik van pesticiden in de landbouw en verhoogde het bewustzijn over de voordelen van biologische en biodynamische landbouw.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst