Crémants d'Alsace

Crémants d'Alsace

Crémants d'Alsace is een soort Crémant die wordt geproduceerd in de Elzas in Frankrijk. De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk, vlakbij de Duitse grens, en staat bekend om zijn koele klimaat, dat ideaal is voor het verbouwen van druiven die worden gebruikt om mousserende wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Crémants d'Alsace wordt gemaakt met behulp van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling en Chardonnay. De wijn wordt geproduceerd volgens de traditionele methode van secundaire gisting op fles, wat hem een ​​fijne en aanhoudende mousse en een complex smaakprofiel geeft.

Crémants d'Alsace staat bekend om zijn delicate aroma's van vers fruit, bloemen en amandelen, evenals zijn heldere zuurgraad en droge afdronk. De wijn rijpt vaak meerdere jaren op fles, wat hem een ​​rijk en genuanceerd smaakprofiel geeft.

Crémants d'Alsace is een veelzijdige wijn die goed samengaat met een breed scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en kaas. Het is ook een populaire wijn om als aperitief te serveren of om zo van te genieten als feestelijk drankje.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst