Nahe wijnen

Nahe wijnen

Duitse Nahe wijnen

Het wijngebied Nahe ligt in het zuidwesten van Duitsland, vlakbij de grens met Frankrijk, en staat bekend om het produceren van een verscheidenheid aan hoogwaardige witte en rode wijnen. De wijngaarden in de regio zijn aangeplant op hellingen en steile hellingen langs de rivier de Nahe, wat een matigende invloed heeft op het klimaat en bijdraagt aan een langer groeiseizoen.

De Nahe-regio staat bekend om zijn Riesling-wijnen, die doorgaans een lichte tot medium body hebben, met smaken van citrus, groene appel en perzik. Nahe Riesling-wijnen staan bekend om hun hoge zuurgraad, waardoor ze een verfrissend, pittig karakter krijgen. De regio produceert ook andere druivensoorten, waaronder Müller-Thurgau, Pinot Blanc en Pinot Noir.

Nahe-wijnen kunnen worden geclassificeerd op basis van hun rijpheidsniveau, met als meest voorkomende niveaus Kabinett, Spätlese, Auslese en Beerenauslese. Deze wijnen variëren in zoetheid, waarbij Kabinett de droogste is en Beerenauslese de zoetste.

De Nahe-regio staat ook bekend om zijn rode wijnen, die typisch worden gemaakt van de Dornfelder-druivensoort. Nahe Dornfelder-wijnen hebben een gemiddelde tot volle body, met aroma's van donker fruit, zoals bramen en zwarte kersen, en een vleugje kruiden.

Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst