Corsica

Corsica

Franse Corsica wijnen

Corsica is een Frans eiland in de Middellandse Zee dat wijn produceert met behulp van unieke druivensoorten en wijnbereidingstechnieken. De wijnindustrie van het eiland heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en staat tegenwoordig bekend om het produceren van hoogwaardige en onderscheidende wijnen die het unieke terroir van het eiland weerspiegelen.

Corsicaanse wijnen worden geproduceerd van verschillende druivensoorten, waaronder Vermentino, Nielluccio, Sciacarello en Muscat. De wijngaarden van het eiland bevinden zich in verschillende terroirs, waaronder de bergen, heuvels en kustgebieden, wat bijdraagt aan het gevarieerde aanbod aan geproduceerde wijnen.

Corsicaanse witte wijnen zijn typisch licht en knapperig, met verfrissende zuren en aroma's van citrus, appel en kruiden. De rode wijnen van het eiland staan bekend om hun complexiteit en structuur, met smaken van rood en zwart fruit, zoals kersen en bramen, en tonen van kruiden, specerijen en aarde.

Naast stille wijnen staat Corsica ook bekend om de productie van een unieke mousserende wijn genaamd Cap Corse, gemaakt van Muscat-druiven. Deze wijn is lichtzoet en heeft aroma's van honing en witte bloemen.

Corsicaanse wijnmakers gebruiken zowel traditionele als moderne wijnbereidingstechnieken, waarbij velen ervoor kiezen om biologische en biodynamische praktijken te gebruiken om wijnen te produceren die de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van het eiland weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst