Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Mata is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de regio Penedès in Catalonië, Spanje. Het wijnhuis werd opgericht in 1953 door Agustí Torelló Mata, een pionier in de productie van mousserende wijnen van hoge kwaliteit in de regio.

Het wijnhuis staat vooral bekend om zijn Cava, de Spaanse mousserende wijn die wordt geproduceerd volgens de traditionele methode, vergelijkbaar met de methode die wordt gebruikt voor Champagne. Agustí Torelló Mata heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van Cava van uitzonderlijke kwaliteit, met een focus op vakmanschap, precisie en aandacht voor detail.

Het wijnhuis beschikt over wijngaarden die verspreid liggen over de verschillende subregio's van Penedès, waarbij elk perceel zorgvuldig wordt geselecteerd om de beste druiven te leveren voor de productie van hun wijnen. Ze cultiveren voornamelijk inheemse druivenrassen zoals Macabeo, Xarel-lo en Parellada voor hun Cava's, evenals enkele internationale variëteiten voor hun stille wijnen.

Naast hun uitstekende Cava's produceert Agustí Torelló Mata ook stille wijnen, zoals witte en rode wijnen, die de kenmerken van hun terroir en de traditionele Catalaanse druivenrassen weerspiegelen.

Met een rijke geschiedenis van vakmanschap en toewijding aan kwaliteit, blijft Agustí Torelló Mata een van de meest gerespecteerde en gewaardeerde producenten van Cava en stille wijnen in Spanje, en hun wijnen worden wereldwijd erkend en gewaardeerd door wijnliefhebbers en kenners.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst