Beaujolais Villages

Beaujolais Villages

Beaujolais Villages

De appellatie Beaujolais Villages ligt in het noordelijke deel van de wijngaard en omvat 38 dorpen. De steile wijngaarden, oost-zuid-oost georiënteerd tussen 200 en 500 meter hoogte, omringen de 10 Beaujolais crus van de noordelijke helft van de wijngaard, waar evenveel terroirs zijn als dorpen.

Als middenklasse wijn van de wijngaard, tussen de AOC Beaujolais en de crus, kunnen ze jong of na een paar jaar rijping in de kelder worden gedronken.

De wijnen die in het zuidelijke deel van de appellatie Beaujolais Villages worden geproduceerd, zijn gemakkelijk drinkbaar en fruitig; die uit het centrale gebied zijn rijker en gestructureerder en op het gebied van Crus zijn de wijnen robuuster en ronder.

De appellatie Beaujolais Villages wordt verbouwd op de beste heuvels van de regio. De wijngaarden van Beaujolais-Villages, die zich uitstrekken over 38 gemeenten, bloeien dankzij de speciale zonneschijn op deze terroirs, aangezien deze prestigieuze wijngaard op granieten zandgronden staat met wat vulkanisch sedimentair gesteente.

Gamay, de emblematische druivensoort van de Beaujolais-regio, komt hier volledig tot zijn recht: Beaujolais Villages zijn expressief, intens fruitig en geurig. Het wordt hoog tijd dat u een duik neemt in het hart van deze appellatie, die met passie wordt beheerd door meer dan 1000 wijnboeren, van wie precies de helft privéwijnhuizen heeft.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst