Negretti

Negretti

Azienda Agricola Negretti

Negretti is een wijnmakerij in familiebezit in het hart van de wijnstreek Langhe in Piemonte, Italië. Het wijnhuis is in 1999 opgericht door de familie Negretti en staat sindsdien bekend om zijn hoogwaardige, traditionele Barolo-wijnen.

Negretti produceert een scala aan wijnen, waaronder Barolo, Langhe Nebbiolo, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba en Moscato d'Asti. De Barolo-wijnen van de wijnmakerij worden gemaakt van de Nebbiolo-druif en rijpen minstens twee jaar in eikenhouten vaten voordat ze worden gebotteld. De Langhe Nebbiolo is een jongere en meer toegankelijke versie van de Barolo, die korter op eikenhout heeft gerijpt.

Negretti zet zich in voor het gebruik van duurzame landbouwpraktijken in zijn wijngaarden, met de nadruk op het behoud van bodemgezondheid en biodiversiteit. De wijnmakerij gebruikt ook minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces, waardoor de natuurlijke kenmerken van de druiven tot uiting komen in de afgewerkte wijnen.

Negretti is een kleine maar hoog aangeschreven wijnmakerij in Piemonte, die traditionele wijnen van hoge kwaliteit produceert die het unieke terroir van de Langhe-regio laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst