Due del Monto

Due del Monto

Due del Monto

Due del Monto is een wijnhuis gelegen in Friuli-Venezia Giulia, een regio in het noordoosten van Italië. Het wijnhuis werd in 2012 opgericht door twee vrienden, Gabriele Burini en Francesco Tessari, die een gedeelde passie voor wijnmaken hadden.

Due del Monto richt zich op het produceren van natuurlijke en biologische wijnen met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken, met een minimale interventiebenadering in de wijngaarden en kelder. De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich in de Colli Orientali del Friuli DOC, die bekend staat om het produceren van hoogwaardige witte wijnen zoals Pinot Grigio, Friulano en Sauvignon Blanc, evenals rode wijnen zoals Merlot en Cabernet Sauvignon.

Due del Monto produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode en oranje wijnen, allemaal gemaakt met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van hun wijngaarden. Enkele van hun opmerkelijke wijnen zijn "I Clivi", een witte blend van Friulano en Sauvignon Blanc, "Campo di Bon", een rode blend van Merlot en Cabernet Franc, en "La Segreta", een oranje wijn gemaakt van Ribolla Gialla-druiven.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst