Gerd Stepp

Gerd Stepp

Weingut Gerd Stepp

Weingut Gerd Stepp is een wijnmakerij in de regio Pfalz in Duitsland. Het wijnhuis werd in 1994 opgericht door Gerd Stepp, die sindsdien bekend staat om zijn hoogwaardige, handgemaakte wijnen. Het wijnhuis is eigendom van en wordt beheerd door een familie, en Gerd Stepp werkt nauw samen met zijn vrouw en twee kinderen om wijnen te produceren die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De wijngaarden van het wijnhuis bevinden zich in de regio Pfalz, die bekend staat om zijn warme, droge klimaat en diverse bodemsoorten. Gerd Stepp gebruikt duurzame en biologische landbouwpraktijken en oogst al zijn druiven met de hand. De wijnmakerij produceert een scala aan witte en rode wijnen, waaronder Riesling, Pinot Noir en Chardonnay.

Gerd Stepp staat bekend om zijn minimalistische benadering van wijnmaken. Hij gebruikt natuurlijke gisten en vermijdt het toevoegen van onnodige toevoegingen of chemicaliën aan zijn wijnen. De wijnen worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks of eiken vaten, afhankelijk van de variëteit en de gewenste stijl.

De wijnen van Weingut Gerd Stepp hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen en staan ​​hoog aangeschreven bij zowel wijncritici als wijnliefhebbers. Vooral de Rieslings van de wijnmakerij staan ​​bekend om hun zuiverheid, mineraliteit en uitzonderlijk verouderingspotentieel.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst