Begude

Begude

Domaine Begude

Domaine Begude is een wijnmakerij in de regio Limoux in het zuidwesten van Frankrijk, vlakbij de Pyreneeën. Het wijnhuis is eigendom van en wordt geëxploiteerd door James en Catherine Kinglake, die het landgoed in 2003 hebben gekocht en sindsdien hebben omgevormd tot een toonaangevende producent van biologische en biodynamische wijnen.

De wijngaarden van het wijnhuis liggen op een hoogte van 300 tot 400 meter, wat zorgt voor koele temperaturen en de druiven langzaam laat rijpen. De wijngaarden zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.

Domaine Begude zet zich in voor biologische en biodynamische wijnbouwpraktijken, die prioriteit geven aan de gezondheid van de bodem en het ecosysteem. De wijnen van de wijnmakerij worden gemaakt met minimale tussenkomst, waardoor de natuurlijke smaken en aroma's van de druiven naar voren komen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rosé en rode, evenals mousserende wijnen. De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij heet "Terroir 11300", een blend van Chardonnay- en Viognier-druiven. Deze wijn heeft een bleke gouden kleur en aroma's van citrus en witte bloemen, met een fris en knapperig gehemelte en een lange, minerale afdronk.

Domaine Begude is een gerespecteerde wijnmakerij in de Limoux-regio, bekend om het produceren van hoogwaardige biologische en biodynamische wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst