Biodynamische wijnen

Biodynamische wijn

Biodynamische wijn is een wijnsoort die wordt geproduceerd met behulp van principes en technieken die zijn afgeleid van de biodynamische landbouw. Biodynamische landbouw is een holistische en duurzame landbouwbenadering die rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid van alle levende organismen en de natuurlijke ritmes van de aarde. Deze manier van wijn maken is gestoeld is op de antroposofische principes van Rudolf Steiner.

In de biodynamische wijnbouw wordt de wijngaard gezien als een op zichzelf staand ecosysteem, met zijn eigen unieke set bodem, planten, dieren en micro-organismen. De focus ligt op het verzorgen van de gezondheid van de bodem en de planten, in plaats van op het behandelen van ziekten en plagen met chemicaliën.

Biodynamische praktijken bij de wijnproductie kunnen het gebruik van compost en natuurlijke meststoffen omvatten, het planten van bodembedekkers om erosie te voorkomen en de biodiversiteit te bevorderen, en het volgen van een maankalender voor wijngaardtaken zoals snoeien, planten en oogsten. Biodynamische wijnmakers gebruiken ook minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces, waardoor de natuurlijke gisting van de druiven kan plaatsvinden zonder toegevoegde gisten of andere toevoegingen.

Het doel van de biodynamische wijnproductie is om een wijn te creëren die het unieke terroir van de wijngaard weerspiegelt en de natuurlijke kenmerken van de druiven tot uitdrukking brengt. Biodynamische wijn wordt vaak beschouwd als van hoge kwaliteit en kan ook aantrekkelijk zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in duurzame en milieuvriendelijke praktijken.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 148

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 148

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst