Barolo wijnen

Barolo wijnen

Barolo is een rode wijn die gemaakt wordt van de Nebbiolo druif en afkomstig is uit de Piemonte regio in het noordwesten van Italië. Het staat bekend als een van de meest prestigieuze en gewilde wijnen in Italië, met een complexe, diepe smaak en krachtige tannines.

Barolo wordt gemaakt van druiven die groeien in 11 specifieke dorpen in de Barolo wijnregio. De wijn wordt minimaal 38 maanden gerijpt, waarvan ten minste 18 maanden in eikenhouten vaten. Vaak wordt de wijn nog verder gerijpt in de fles voordat deze wordt verkocht.

Barolo wijn heeft een donker robijnrode kleur en een rijke, volle smaak met tonen van kersen, viooltjes, truffels en specerijen. Het is een wijn die jarenlang bewaard kan worden en waarvan de smaken en aroma's steeds complexer worden naarmate de wijn ouder wordt.

Barolo heeft de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) status, wat het hoogste niveau van Italiaanse wijnclassificatie is en ervoor zorgt dat de wijn voldoet aan bepaalde normen op het gebied van productie, rijping en etikettering.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

21 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

21 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst