Cuevas de Arom

Cuevas de Arom

Bodegas Cuevas de Arom

Cuevas de Arom is het Aragonese project van Fernando Mora (Arom is de achternaam van Fernando Mora achterstevoren gelezen), de advocaat Francisco Latasa en de wijnmaker Mario López. Het is het resultaat van een nauwe samenwerking met de coöperatieve wijnmakerij Santo Cristo de Campo de Borja. Mario is sinds 2017, het jaar waarin Cuevas de Arom werd opgericht, de wijnmaker van deze coöperatie.

De drie partners en vrienden willen een verfijnder profiel van de Aragón Grenache aanbieden, met minder extractie en geen zware eikenhoutvaten rijping. Met deze wijn gaan ze terug naar vroegere tijden. In Ainzón, een subgebied binnen DO Campo de Borja, werd vroeger wijn gemaakt in grotten vanwege de ideale, van nature koele omstandigheden voor wijnbereiding. Deze natuurlijke omgeving proberen ze na te bootsen in een ruimte van de coöperatieve wijnmakerij Santo Cristo.

De filosofie van wijnmaker Mora is simpel: “We hebben geen regels, we werken niet met recepten, we luisteren naar de druif.” En die hoofdrol is weggelegd voor Garnacha.

 

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst