Cuevas de Arom

Cuevas de Arom

Bodegas Cuevas de Arom

Cuevas de Arom is een wijnmakerij in de regio Almansa in Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Het wijnhuis werd in 2005 opgericht door Juan Pedro García en is vernoemd naar de oude grotten die het landschap in de regio kenmerken.

De wijnmakerij bezit meer dan 100 hectare wijngaarden, die zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Garnacha Tintorera, Monastrell en Syrah. De wijngaarden liggen op een hoogte van 800-1000 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Cuevas de Arom produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Cuevas de Arom Tinto. Deze wijn is gemaakt van een blend van Garnacha Tintorera, Monastrell en Syrah druiven en heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van rijp rood fruit, kruiden en mineralen, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Tinto-wijn produceert Cuevas de Arom ook een reeks andere wijnen, waaronder de Selección de la Familia, een rode wijn gemaakt van oude Monastrell-druiven, en de Alma de Luzón, een rode wijn gemaakt van een blend van Monastrell, Cabernet Sauvignon en Syrah-druiven. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Cuevas de Arom zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze hebben een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

 

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst