Familia Conesa

Familia Conesa

Familia Conesa

Familia Conesa is een wijnmakerij in de regio Jumilla in het zuidoosten van Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van de regio laten zien. Het wijnhuis werd in 1980 opgericht door de familie Conesa en is nog steeds een familiebedrijf.

Het wijnhuis bezit meer dan 200 hectare wijngaarden, die op een hoogte van 700-800 meter liggen en zijn aangeplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Monastrell, Syrah en Cabernet Sauvignon. De wijngaarden bevinden zich op hellingen die een uitstekende blootstelling aan de zon bieden, evenals bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Familia Conesa produceert een reeks wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Monastrell Reserva. Deze wijn is gemaakt van Monastrell-druiven en rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van rijp zwart fruit, kruiden en vanille, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Monastrell Reserva produceert Familia Conesa ook een reeks andere wijnen, waaronder een op Syrah gebaseerde wijn en een op Cabernet Sauvignon gebaseerde wijn. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Familia Conesa zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst