Velenosi Vini

Velenosi Vini

Velenosi Vini

Velenosi Vini is een wijnmakerij in de regio Marche in Italië, met name in de provincie Ascoli Piceno. Het werd in 1984 opgericht door Angela en Ercole Velenosi en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnmakerijen in de Marche.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen van zowel inheemse als internationale druivensoorten, waaronder Verdicchio, Pecorino, Montepulciano d'Abruzzo en Sangiovese. Enkele van hun bekendste wijnen zijn de Rosso Piceno Superiore en de Offida Pecorino.

De wijngaarden van Velenosi Vini liggen in de heuvelachtige gebieden van de Marche, waar ze profiteren van een combinatie van een koel briesje van de nabijgelegen Adriatische Zee en de warme zon die op de hellingen schijnt. De toewijding van de wijnmakerij aan kwaliteit en duurzaamheid komt tot uiting in hun gebruik van biologische landbouwpraktijken, evenals hun gebruik van moderne technologie in het wijnbereidingsproces.

Het wijnhuis staat ook bekend om zijn kenmerkende en moderne bouwstijl, met een proeflokaal en wijnkelder die bezoekers een unieke ervaring bieden. Over het algemeen is Velenosi Vini een bewijs van de rijke wijnbouwtraditie van Marche en het potentieel van de regio voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst