Alessandro Rivetto

Alessandro Rivetto

Alessandro Rivetto

Alessandro Rivetto is een wijnmaker uit de wijnstreek Barolo in Piemonte, Italië. Hij is de eigenaar en wijnmaker van de wijnmakerij Alessandro Rivetto, gelegen in de stad Serralunga d'Alba. De wijnen van Rivetto staan bekend om hun elegantie, balans en finesse, en hij wordt beschouwd als een van de rijzende sterren van de Barolo-wijnscène.

De wijnmakerij Alessandro Rivetto produceert een scala aan rode wijnen van de Nebbiolo-druivensoort, waaronder verschillende Barolo-wijnen. De wijnmakerij produceert ook Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba en Langhe Nebbiolo-wijnen. Rivetto gebruikt een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken om zijn wijnen te creëren, met de nadruk op het uitdrukken van het terroir van zijn wijngaarden.

De wijngaarden van de wijnmakerij Alessandro Rivetto bevinden zich in enkele van de topcru's van de Barolo-wijnstreek, waaronder Lazzarito, Cerretta en Meriame. De wijnmakerij beoefent duurzame landbouw en werkt aan het behoud van de natuurlijke biodiversiteit van de wijngaarden. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een zorgvuldige selectie voordat ze worden gevinifieerd met behulp van een combinatie van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst