AC Médoc

AC Médoc

Appellation Contrôlée Bordeaux Médoc

Appellation Contrôlée (AC) Médoc-wijn is een classificatie van rode wijn die wordt geproduceerd in de Médoc-regio in het zuidwesten van Frankrijk, ten noorden van de stad Bordeaux. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Médoc-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De druiven die in AC Médoc-wijnen worden gebruikt, worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de Médoc-regio, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Médoc-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

De resulterende AC Médoc-wijnen staan bekend om hun diepe kleur, volle body en complexe smaakprofiel. Ze worden vaak beschreven als tonen van zwarte bessen, tabak en leer, met een tanninestructuur waardoor ze in de loop van de tijd goed kunnen verouderen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst