Santa Rita

Santa Rita

Vina Santa Rita

Santa Rita is een Chileens wijnhuis dat in 1880 werd opgericht in de Maipo-vallei, ongeveer 40 km ten zuiden van Santiago. De wijnmakerij heeft een lange geschiedenis van wijnmaken en tegenwoordig is het een van de grootste en meest gerespecteerde wijnmakerijen in Chili, met wijngaarden in enkele van de belangrijkste wijnregio's van het land.

Santa Rita produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Syrah, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Het wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan duurzame landbouwpraktijken, waaronder het gebruik van natuurlijke meststoffen, het verminderen van het waterverbruik en het minimaliseren van het gebruik van pesticiden en herbiciden.

Een van de bekendste wijnen uit Santa Rita is de Casa Real Cabernet Sauvignon. Deze wijn is gemaakt van druiven die zijn geteeld in de Alto Jahuel-wijngaard in de Maipo-vallei en heeft 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Het heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen, waaronder hoge beoordelingen van wijncritici zoals Wine Spectator en Robert Parker's Wine Advocate.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst