Novaia

Novaia

Novaia

Novaia is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, met name in het gebied Valpolicella Classica. Het wijnhuis werd eind jaren negentig opgericht door Marco en Ornella Mazzoni en is sindsdien een referentiepunt geworden voor de productie van Valpolicella-wijnen van hoge kwaliteit.

Novaia cultiveert ongeveer 15 hectare wijngaarden, voornamelijk gewijd aan de klassieke Valpolicella-druivensoorten zoals Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara. De productiefilosofie van de wijnmakerij is gebaseerd op respect voor het milieu en duurzaamheid, met bijzondere aandacht voor het natuurlijke evenwicht van de wijngaarden.

Een van de meest gerenommeerde wijnen van Novaia is de Valpolicella Superiore, gemaakt met een blend van de eerder genoemde druivensoorten. Deze wijn rijpt minimaal 12 maanden in grote eikenhouten vaten, wat hem complexiteit en diepte geeft, met behoud van een fris en fruitig karakter. Een andere belangrijke wijn uit Novaia is de Amarone della Valpolicella, gemaakt van krenten en rozijnen, die een lang rijpingsproces ondergaat in eikenhouten vaten. Deze wijn staat bekend om zijn rijke en intense smaken, met tonen van gedroogd fruit, chocolade en specerijen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst