Duitse Sekt

Duitse Sekt

Duitse Sekt is een Duitse mousserende wijn die wordt gemaakt volgens de traditionele methode, vergelijkbaar met Champagne en Cava. Het wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder Riesling, Pinot Noir en Pinot Blanc.

Het productieproces begint met het oogsten en persen van de druiven, die worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om een basiswijn te produceren. De wijn wordt vervolgens gebotteld met een mengsel van gist en suiker, en een tweede gisting vindt plaats in de fles, waardoor koolstofdioxide ontstaat en de karakteristieke bubbels van de wijn ontstaan.

Na de gisting rijpen de flessen enkele maanden op hun droesem, wat de wijn complexere smaken en aroma's geeft. De wijn wordt vervolgens doorzeefd, een proces waarbij de fles geleidelijk wordt gedraaid om het gistsediment in de hals van de fles te verzamelen, en wordt gedegorgeerd, waar het sediment uit de fles wordt verwijderd.

Duitse Sekt kan in verschillende stijlen worden gemaakt, van droog tot zoet, waarbij droog en niet-droog de meest populaire zijn. Het wordt vaak gedronken als aperitief en is ook een populaire keuze voor feesten en speciale gelegenheden.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Duitse Sekt wijnen van onder meer: Henkell, Dr. Loosen, Gustavshof en Zellertaler Keller.

Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst