Le Colture

Le Colture

Le Colture

Le Colture is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, met name in het hart van het Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG-gebied. Het wijnhuis is eigendom van een familie en produceert al wijnen sinds 1500.

Le Colture produceert een scala aan wijnen, waaronder Prosecco Superiore, Cartizze en Valdobbiadene DOCG, evenals enkele stille wijnen gemaakt van inheemse druivensoorten. De wijnmakerij volgt duurzame landbouwpraktijken, waaronder handmatige oogsten en het gebruik van organische meststoffen.

De Prosecco Superiore DOCG-wijnen van Le Colture worden gekenmerkt door hun delicate bubbels, aroma's van fruit en bloemen en frisse zuren. Hun Cartizze-wijnen, gemaakt van de beste druiven van de hoogste wijngaarden, zijn complexer met een romige textuur en intense fruitige aroma's.

De stille wijnen van de wijnmakerij, gemaakt van lokale druivensoorten zoals Glera, Bianchetta en Verdiso, staan ook hoog aangeschreven vanwege hun kwaliteit en worden gerijpt in eikenhouten vaten om complexiteit en diepte van smaak te ontwikkelen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst