Sella Mosca

Sella Mosca

Sella Mosca

Sella Mosca is een historisch wijnhuis in de noordwestelijke hoek van Sardinië, Italië. Het landgoed werd in 1899 gesticht door twee Piemontese zakenlieden, Erminio Sella en Edgardo Mosca, die zich aangetrokken voelden tot het klimaat en het terrein van het eiland. Tegenwoordig is Sella Mosca een van de grootste wijndomeinen in Italië, met meer dan 1.600 hectare aan wijngaarden, en het staat bekend om het produceren van een reeks hoogwaardige wijnen, waaronder Vermentino, Cannonau en Carignano.

Sella Mosca ligt in de regio Alghero op Sardinië, die bekend staat om zijn koele kustklimaat en zijn unieke terroir, met bodems die bestaan uit een mix van kalksteen, klei en zand. Het landgoed herbergt ook een breed scala aan flora en fauna, waaronder wilde zwijnen, vossen en haviken.

Sella Mosca produceert een verscheidenheid aan wijnen, van frisse, knapperige witte wijnen tot volle rode wijnen. Een van de beroemdste wijnen van het landgoed is de Terre Bianche Vermentino di Sardegna DOC, een frisse, mineraalwitte wijn die volledig is gemaakt van de Vermentino-druif. Sella Mosca produceert ook verschillende rode wijnen, waaronder een Cannonau di Sardegna DOC, die is gemaakt van de Cannonau-druif en bekend staat om zijn volle, rijke smaak en zijn tonen van rijp fruit, specerijen en kruiden.

Naast de wijnbereidingsactiviteiten is Sella Mosca ook de thuisbasis van een uitgestrekte olijfgaard, die extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit produceert.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst