Des Hâtes

Des Hâtes

Domaine des Hâtes

Domaine les Hâtes bezit 25 hectare aan wijngaarden in het noorden van de Chablis. De kalkbodem bevat hier meer klei, wat de wijnen meer kracht en rondeur geeft.

Domaine les Hâtes is eigendom van Pierrick Laroche een rising star aan het Franse wijnmakersfirmament. Ruim 10 jaar geleden nam hij de wijngaarden over van zijn vader, die het domein in 1970 startte.

De kelders van Domaine les Hâtes liggen tegen de helling van een heuvel in het dorpje Maligny. Bij het verplaatsen van de druiven, de most en de wijn wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht. Alle wijnen ondergaan een malolactische vergisting, wat de wijnen ronder en zachter maakt. Ook in de wijngaarden ligt de focus op een zo natuurlijk mogelijke manier van werken. De wijngaarden zijn op dit moment nog in conversie naar een biologische certificering. 

Zijn nauwkeurige, gedreven manier van werken leverde Pierrick al snel nationale en internationale bekendheid op. Voor zijn eerste jaargang kreeg hij direct 3 sterren in de Guide Hachette en ook Robert Parker gaf al 90 punten voor zijn 1er Cru. Een wijnmaker om in de gaten te houden!

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst