De Reuilly

De Reuilly

Domaine de Reuilly Denis Jamain

Domaine de Reuilly is een familie wijnmakerij in de wijnstreek Loire-vallei in Frankrijk. Het wijnhuis produceert al meer dan 10 generaties wijn en wordt tegenwoordig gerund door Denis Jamain. Het landgoed strekt zich uit over 21 hectare wijnstokken in de gemeente Reuilly, die bekend staat om het produceren van witte wijnen gemaakt van de Sauvignon Blanc-druivensoort, evenals rode wijnen gemaakt van Pinot Noir.

Domaine de Reuilly zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en is gecertificeerd als een "High Environmental Value" wijngaard, het hoogste niveau van milieucertificering in Frankrijk. De wijngaarden worden beheerd zonder het gebruik van synthetische pesticiden of kunstmest, en de druiven worden met de hand geoogst om de hoogste kwaliteit te garanderen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Reuilly Blanc, Reuilly Rosé en Reuilly Rouge. De Reuilly Blanc is een knisperende en verfrissende witte wijn met tonen van citrus en mineralen, terwijl de Reuilly Rosé een lichte en fruitige wijn is met aroma's van rode bessen. De Reuilly Rouge is een medium-bodied rode wijn met aroma's van kersen en kruiden.

Domaine de Reuilly-wijnen hebben in de loop der jaren lovende kritieken gekregen en staan bekend om hun elegantie en finesse. Ze worden vaak beschreven als evenwichtig en complex, met een unieke uitdrukking van het terroir van de Loire-vallei.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst