Domaine de Reuilly

Domaine de Reuilly

Domaine de Reuilly Denis Jamain

Domaine de Reuilly Denis Jamain De wijngaard van Reuilly heeft een lange geschiedenis sinds de eerste wijnstokken van Reuilly in de 7e eeuw door koning Dagobert werden toevertrouwd aan de monniken van de koninklijke abdij van St-Denis.

In 1935 vestigde Camille Rousseau, de grootvader van moederskant van Denis Jamain, zich in Reuilly en plantte daar zijn eerste Sauvignon Blanc-wijnstokken. Begin jaren 90 besloot Denis Jamain uit passie voor de wijngaard om de fakkel over te nemen en een mooie set percelen te verwerven in de stad Reuilly, het echte startpunt voor de ontwikkeling van het Domaine.

Domaine de Reuilly Denis Jamain is In 2007 over gestapt naar biologische landbouw (gecertificeerd door Veritas) en naar biologisch-dynamische landbouw in 2011 (gecertificeerd door Demeter).

Het wijndomein Denis Jamain in Reuilly (36) omvat vier belangrijke plaatsen: Les Coignons, Les Pierres Plates, Les Chatillons, Les Conges, waarop 14 ha Sauvignon Blanc, 5 ha Pinot Noir en 4 ha Pinot Gris zijn aangeplant.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst