Vouvray

Vouvray

Vouvray

Vouvray is een vooraanstaande wijnappellatie in de Loire-vallei, gelegen in de regio Centre-Val de Loire in Frankrijk. Deze appellatie staat bekend om zijn opmerkelijke witte wijnen, hoofdzakelijk geproduceerd van de Chenin Blanc-druif. Wat Vouvray uniek maakt, is de diversiteit aan stijlen die voortkomen uit deze enkele druivensoort.

De witte wijnen uit Vouvray variëren van droog tot zoet, waardoor wijnliefhebbers een breed scala aan smaken kunnen ervaren. De droge wijnen zijn vaak levendig met frisse zuren en tonen van groene appel, citrus en minerale elementen. Aan de andere kant van het spectrum zijn er weelderige, zoete wijnen met smaken van rijp fruit, honing en soms zelfs lichte kruidigheid.

De regio staat bekend om zijn kalksteenbodems, die een belangrijke rol spelen in het karakter van de wijnen en bijdragen aan hun complexiteit en elegantie. De mousserende versies van Vouvray, bekend als "Pétillant" en "Mousseux," voegen nog meer diversiteit toe aan het aanbod.

De veelzijdigheid en het vermogen om wijnen van hoge kwaliteit te produceren, hebben Vouvray een gewaardeerde reputatie gegeven onder wijnliefhebbers en kenners wereldwijd. Het is een appellatie die zowel door beginners als door ervaren proevers wordt gewaardeerd vanwege de rijke smaken, het vakmanschap en de expressie van het terroir.

Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst