Fattoria di Laila Libenzi

Fattoria di Laila Libenzi

Fattoria di Laila Libenzi

Fattoria Laila is gevestigd in Corinaldo. In het noorden van het Verdicchio gebied. Het ligt in de glooiende heuvels van de Marche aan de oostkust van Italië. Met uitzicht op de Adriatische Zee. Het beste deel van het wijnlandschap ligt zo’n 20 km landinwaarts. In 1990 nam de jonge perfectionistische producent Andrea Crocenzi de Fattoria Laila over, samen met oenoloog Lorenzo Landi.

Wijngaarden van Laila

Fattoria Laila bezit wijngaarden tot op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau. Landi heeft de wijngaarden verder aangepast. Ondermeer door te kiezen voor een voor Marche ongewoon hoge dichtheid van 8000 wijnstokken per hectare. Het beperkt de groeikracht van de planten en zorgt voor een hoogwaardig fruit, dat vrij laat rijpt. Dit zijn zeer bewuste keuzes voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Iets dat niet vanzelfsprekend is in de regionen van Midden Italië. Andrea maakt slechts 3 soorten wijnen, de meest typische van zijn gebied de witte Verdicchio di Castelli di Jesi, de rode Rosso Piceno (80% Montepulciano, 20% Sangiovese) en de rode fenomenale Montepulciano uit het gebied Rosso Conero. Beide rode wijnen worden op moderne wijze gemaakt, puur op fruit (lage temperatuur, gecontroleerde gisting). Er wordt geen hout gebruikt, en de wijnen zijn zuiver en eerlijk.

Prijzen en Onderscheidingen

Naast de Gambero Rosso zijn de wijnen inmiddels ook bezongen door Robert Parker en wijnboer Andrea is recent uitgeroepen tot beste witte wijnmaker van Italië in de Wall Street Journal! 

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst