Anjou

Anjou

Anjou

Anjou is een wijnstreek in de regio Pays de la Loire in het westen van Frankrijk, gelegen aan de oevers van de rivier de Loire. Het is een veelzijdig wijngebied dat bekend staat om zijn diverse wijnen, zowel wit, rood als rosé. Anjou heeft een gematigd klimaat met invloeden van de Atlantische Oceaan, wat gunstig is voor de wijnbouw.

Anjou produceert witte wijnen, vaak gemaakt van druiven zoals Chenin Blanc en Sauvignon Blanc. Chenin Blanc-wijnen uit Anjou kunnen variëren van droog tot zoet, en ze staan bekend om hun frisse zuren en aroma's van rijp fruit en bloemen.

De rode wijnen van Anjou worden meestal gemaakt van de Cabernet Franc-druif, die in de regio goed gedijt. Deze wijnen vertonen vaak aroma's van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen, met kruidige tonen en een soepele structuur.

Anjou is vooral bekend om zijn roséwijnen, die vaak worden geproduceerd van druiven zoals Grolleau, Cabernet Franc en Gamay. Anjou rosé wijnen zijn meestal fris, fruitig en levendig van karakter.

Anjou heeft een rijke historie in de wijnproductie en biedt een breed scala aan wijnen die passen bij verschillende smaakvoorkeuren. De regio blijft evolueren en heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt in termen van kwaliteit en diversiteit in wijnstijlen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst