Mottura

Mottura

Mottura

Mottura is een wijnmakerij gelegen in de regio Apulië, in Zuid-Italië. Het werd in 1927 opgericht door Giuseppe Mottura en is nog steeds eigendom van en wordt beheerd door de familie Mottura. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, gemaakt van zowel inheemse als internationale druivensoorten.

Een van de opvallende wijnen geproduceerd door Mottura is de Negroamaro del Salento IGT "Lamie Delle Vigne", gemaakt van 100% Negroamaro-druiven geteeld in de regio Salento. Deze wijn rijpt zes maanden in Franse eikenhouten vaten, wat resulteert in een complexe en volle wijn met tonen van bramen, pruimen en vanille.

Mottura produceert ook een aantal witte wijnen, waaronder de Verdeca del Salento IGT "Lamie Bianche", gemaakt van de Verdeca-druivensoort, en de Chardonnay del Salento IGT "Lamie Delle Vigne", gemaakt van Chardonnay-druiven geteeld in de regio Salento. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en heeft een aantal milieuvriendelijke initiatieven geïmplementeerd, waaronder het gebruik van zonnepanelen om de wijnmakerij van stroom te voorzien en regenwater op te vangen voor irrigatie.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst