Crémants de Bourgogne

Crémants de Bourgogne

Crémants de Bourgogne is een soort Crémant die wordt geproduceerd in de Bourgogne in Frankrijk. Bourgondië ligt in het oosten van Frankrijk en staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen, waaronder enkele van 's werelds duurste en meest gewilde rode en witte wijnen.

Crémants de Bourgogne wordt gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Chardonnay, Pinot Noir, Gamay en Aligoté. De wijn wordt geproduceerd volgens de traditionele methode van secundaire gisting op fles, wat hem een fijne en aanhoudende mousse en een complex smaakprofiel geeft.

Crémants de Bourgogne staat bekend om zijn delicate aroma's van vers fruit, bloemen en brioche, evenals zijn heldere zuurgraad en droge afdronk. De wijn rijpt vaak meerdere jaren op fles, wat hem een rijk en genuanceerd smaakprofiel geeft.

Crémants de Bourgogne is een veelzijdige wijn die goed samengaat met een breed scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en kaas. Het is ook een populaire wijn om als aperitief te serveren of om zo van te genieten als feestelijk drankje.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst