Château Thuerry

Château Thuerry

Château Thuerry

Château Thuerry is een wijnmakerij gelegen in het hart van de Provence in het zuidoosten van Frankrijk, vlakbij het dorpje Villecroze. Het wijnhuis staat bekend om het produceren van terroir-gedreven wijnen van hoge kwaliteit die de unieke kenmerken van de bodem en het klimaat in de regio weerspiegelen. De wijngaarden liggen op een licht glooiende heuvel en profiteren van een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde winters.

Château Thuerry produceert een scala aan wijnen, waaronder rosé, rode en witte wijnen. De roséwijnen worden gemaakt met behulp van een combinatie van directe persing en maceratietechnieken, wat resulteert in wijnen die licht, fris en fruitig zijn, met smaken van rode bessen en citrus. De rode wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele vinificatietechnieken, met rijping in eikenhouten vaten om complexiteit en structuur toe te voegen. De witte wijnen worden gemaakt met behulp van een combinatie van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten, wat resulteert in wijnen die fris, aromatisch en goed uitgebalanceerd zijn.

Château Thuerry zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken, met de nadruk op het behoud van de natuurlijke omgeving en de biodiversiteit van de wijngaarden. De wijnmakerij is gecertificeerd als een "High Environmental Value" (HEV) producent, die zijn toewijding aan het behoud van de biodiversiteit, de fytosanitaire strategie en het beheer van het gebruik van kunstmest erkent.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst