Quarts de Chaume

Quarts de Chaume

Quarts de Chaume

Quarts de Chaume is een prestigieuze wijnappellatie in de regio Pays de la Loire, gelegen in de buurt van de stad Angers. Het is een deel van de grotere Coteaux du Layon-appellatie en staat bekend om de productie van uitzonderlijke edelzoete witte wijnen. Quarts de Chaume is bekend om zijn unieke terroir, microklimaat en de productie van wijnen met grote complexiteit en elegantie.

Quarts de Chaume staat vooral bekend om zijn edelzoete wijnen, die worden geproduceerd van de Chenin Blanc-druif. De wijngaarden van Quarts de Chaume zijn gelegen op steile hellingen met een zuidelijke blootstelling, waardoor de druiven optimaal kunnen profiteren van de zon.

De regio is gunstig voor de ontwikkeling van de nobele rotting (botrytis cinerea), waarbij de druiven door schimmel worden aangetast. Dit proces leidt tot geconcentreerde en zoete wijnen met complexe smaken van honing, gedroogd fruit, abrikozen en citrus, evenals een verfrissende zuurgraad.

Quarts de Chaume-wijnen worden vaak beschouwd als zeldzaam en worden geproduceerd in beperkte hoeveelheden, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit.

De appellation Quarts de Chaume is in 2011 erkend als Grand Cru, de hoogste classificatie in de Loire-vallei. Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. Quarts de Chaume-edelzoete wijnen zijn gewild bij liefhebbers van fijne dessertwijnen en worden vaak beschouwd als juweeltjes in de wereld van wijn.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst