Ansgar Clüsserath

Ansgar Clüsserath

Weingut Ansgar Clüsserath

Ansgar Clüsserath is een gerespecteerd wijnhuis gevestigd in de Moezel regio van Duitsland. Dit familiebedrijf heeft een lange geschiedenis van wijnbouw die teruggaat tot 1670 en heeft zich door de generaties heen toegelegd op het produceren van hoogwaardige Riesling wijnen.

Gelegen in het pittoreske dorpje Trittenheim aan de oevers van de Moezelrivier, cultiveert Ansgar Clüsserath ongeveer 8 hectare wijngaarden die hoofdzakelijk beplant zijn met Riesling-druiven. Deze wijngaarden bevinden zich op steile hellingen met een zuidelijke expositie, waardoor ze optimaal profiteren van de zonnestralen en de reflectie van de rivier, wat resulteert in druiven van uitstekende kwaliteit.

Het wijnhuis streeft naar een duurzame en traditionele benadering van wijnbouw, met een focus op handmatige oogst, natuurlijke fermentatie en minimale interventie in de wijnkelder. Dit komt tot uiting in de wijnen van Ansgar Clüsserath, die bekend staan om hun zuiverheid, precisie en expressie van terroir.

De Rieslings van Ansgar Clüsserath worden gekenmerkt door hun levendige zuurgraad, delicate fruitaroma's en minerale tonen die typerend zijn voor de Moezelregio. Van droge en verfrissende Kabinett-wijnen tot complexe en elegante Spätlese en Auslese, de wijnen van Ansgar Clüsserath bieden een breed scala aan stijlen en smaken die de diversiteit van de Moezel Riesling weerspiegelen.

Met een erfenis van meer dan 350 jaar wijnbouw blijft Ansgar Clüsserath een toonaangevend wijnhuis in de Moezel regio, waarbij het de tradities van het verleden combineert met innovatie en vakmanschap om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren die liefhebbers van over de hele wereld blijven verrukken.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst