La Scolca

La Scolca

La Scolca

La Scolca is een vooraanstaand wijnhuis gevestigd in de regio Piemonte in Noord-Italië. Dit historische wijnhuis is gespecialiseerd in de productie van premium witte wijnen, met een bijzondere focus op de Gavi-wijnen.

De geschiedenis van La Scolca gaat terug tot 1919, toen de familie Soldati besloot om zich te wijden aan wijnproductie. Ze worden vaak gecrediteerd voor hun pioniersrol in het populariseren en promoten van de Gavi-wijn, die gemaakt wordt van de Cortese-druif en afkomstig is uit de Gavi-regio.

Een van de bekendste en meest prestigieuze wijnen van La Scolca is de "Gavi dei Gavi," die wordt beschouwd als een van de top Gavi-wijnen. Deze wijn staat bekend om zijn verfijning, zuiverheid en expressie van het terroir van Gavi.

La Scolca staat ook bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid in de wijngaarden en de wijnproductie. Ze hebben geïnvesteerd in milieuvriendelijke praktijken en technologieën om de impact op het milieu te verminderen en de kwaliteit van hun druiven te behouden.

De wijnen van La Scolca worden internationaal gewaardeerd en hebben talrijke prijzen en erkenningen ontvangen. Ze worden gekenmerkt door hun frisse zuren, fruitige aroma's en elegante smaken, en ze zijn uitstekend geschikt als begeleiding bij diverse gerechten of om van te genieten als aperitief.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst