Frentana

Frentana

Cantina Frentana

Cantina Frentana is opgericht in 1958. Het is een gepassioneerd wijnbedrijf. Gelegen op de Majella heuvels bij het prachtige Costa dei Trabocchi. Dit is vlakbij de historische stad Luciano, in het hart van de wijnregio Abruzzo Italië. Een streek toegewijd aan de wijnbouw en wijncultuur. De royale kalkachtige grond, de zoete afwisseling van zee- en landwind, de wijze verzachtende werking van de zee, zijn veel meer dan een alleen een koele beschrijving van deze wijngaarden van topkwaliteit. Het hangt samen met de traditie en de geschiedenis van Frentana.

Beste kwaliteit bestemd voor export

Frentana zoekt naar de beste kwaliteit van wijnen door een zorgvuldige selectie van de wijngaarden en dankzij het onderhoud van de wijngaarden. Men werkt hard om de buitengewone inheemse wijnstok-rassen te verbeteren. Dit is het kwaliteitsproject dat Cantina Frentana aan het begin van het millennium heeft gelanceerd. Deze filosofie is gebaseerd op ethiek en duurzaamheid, dus mensen en hun band met het territorium zijn essentieel: een project van totale kwaliteit met bijna honderd wijngaarden, met behulp van innovatieve, maar milieuvriendelijke technieken, die levenslange training en waardevolle hulp bieden door deskundige landbouwkundigen.

Biologische wijnen

Ten slotte, de keuze voor biologische landbouw en de lancering van projecten ter verbetering van het milieu en de biodiversiteit, zoals onder meer de variëteit "Paleovite d'Abruzzo". Dit ter bescherming van het genetische erfgoed van de laatste wilde wijnstokken uit Abruzzo. Cantina Frentana verkoopt alleen de beste kwaliteit wordt gebotteld voor de export. Met als resultaat pure Italiaanse wijnen, perfect in balans en met een aantrekkelijke prijs.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst