Frentana

Frentana

Cantina Frentana

Cantina Frentana is een wijnmakerij in Abruzzo, Italië, en is toegewijd aan het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke karakter van de regio uitdrukken. Het wijnhuis werd opgericht in 1961 en produceert sindsdien wijnen die een perfecte uitdrukking zijn van het terroir.

Cantina Frentana heeft een scala aan wijnen die zijn gemaakt van zowel inheemse als internationale druivensoorten. De meest prominente druivensoort die wordt gebruikt bij de productie van hun wijnen is Montepulciano, die wordt gebruikt om hun Montepulciano d'Abruzzo-wijnen te maken. Deze wijnen staan bekend om hun diepe kleur, fruitige smaak en kruidig aroma.

Het wijnhuis produceert ook wijnen van andere inheemse druivenrassen zoals Pecorino en Passerina. Hun Pecorino-wijn is gemaakt van druiven die groeien op de heuvels van de provincie Chieti en staat bekend om zijn frisse, knapperige en bloemige karakter. De Passerina-wijn wordt gemaakt van druiven die aan de Adriatische kust worden verbouwd en staat bekend om zijn lichte, verfrissende en citrusachtige smaak.

Cantina Frentana zet zich sterk in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en hun wijngaarden worden beheerd met behulp van biologische en biodynamische methoden. Het wijnhuis heeft ook een zonnepanelensysteem waarmee ze in een aanzienlijk deel van hun energiebehoefte voorzien.

Cantina Frentana is een wijnmakerij die zich toelegt op het produceren van wijnen die het unieke terroir van Abruzzo weerspiegelen, terwijl ook duurzame wijnbereidingspraktijken worden toegepast. Hun wijnen zijn een bewijs van de kwaliteit die kan worden bereikt wanneer traditionele wijnbereidingsmethoden worden gecombineerd met moderne technologie.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst