San Felice

San Felice

Agricola Cantine San Felice

San Felice is een wijnmakerij gelegen in het hart van de Toscaanse Chianti Classico-regio, in de provincie Siena. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 8e eeuw toen het werd gesticht door de Longobarden. Tegenwoordig staat San Felice bekend om het produceren van hoogwaardige Chianti Classico-wijnen, evenals andere Toscaanse variëteiten.

San Felice heeft een focus op duurzame landbouw en beoefent biologische landbouw sinds de jaren tachtig. De wijnmakerij zet zich ook sterk in voor het behoud van de inheemse Toscaanse druivensoorten, waaronder Sangiovese, Colorino en Pugnitello.

Enkele van de meest opmerkelijke wijnen van San Felice zijn hun Chianti Classico Riserva "Il Grigio", gemaakt van Sangiovese-druiven, en hun Vigorello, een Super Toscaanse mix van Cabernet Sauvignon, Merlot en Sangiovese. San Felice produceert ook een reeks andere wijnen, waaronder witte wijnen gemaakt van de druivenrassen Trebbiano en Malvasia, en een Vin Santo-dessertwijn gemaakt van gedroogde Trebbiano- en Malvasia-druiven.

De wijnbereidingsfilosofie van San Felice is gericht op het uitdrukken van het terroir van hun wijngaarden en het tonen van de unieke kenmerken van elke druivensoort. De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken, waaronder het gebruik van kleine eikenhouten vaten om hun wijnen te laten rijpen. San Felice's toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid heeft de wijnmakerij in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen opgeleverd.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst